NIEUWS


Zomerschool 2018

Dit jaar zijn we wederom afgereisd naar Katsuura voor de jaarlijkse Daito-Ryu seminar. Dit keer Anton Ilse en Constant. Spannend want Constant heeft zich voorbereid voor het Shodan examen. Na aankomst hebben we een uitstapje gemaakt naar Kamakura en Shinjuku om te acclimatiseren.

o
o

Op maandag zijn we aangekomen in Katsuura. Daar hebben we heel de week (6 dagen en min. 7 uur per dag) getraind met de vele deelnemers uit Japan, Italië, Rusland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slowakije, Malta, Australië, Engeland, Spanje en de Verenigde Emiraten. De zomerschool stond zoals altijd onder leiding Kondo Katsuyuki Sensei en vier andere topleraren uit Japan (Kondo Masayuki, Hasegawa, Osayama en Yoshizawa). Er hebben ruim 70 Daito-Ryu beoefenaars deelgenomen. Zoals elk jaar was het erg leerzaam, vermoeiend en super leuk.

Groep

Examen Constant
Constant heeft de gehele week hard getraind en zich voorbereid op het examen. Zelfs in de avonduren heeft hij nog getraind. Uiteindelijk heeft Constant het examen met succes afgerond. Een onderdeel van het examen is het volbrengen van 100 ukemi’s. Hier had Constant het meest tegenop gezien. Gelukkig heeft hij ook deze opgave met verve volbracht.
GEFELICITEERD met deze niet te onderschatten prestatie!!


Midden
Diploma


Embukai
De laatste dag stond zoals altijd in het teken van de Embukai. Alle verschillende landen en branch dojo’s uit Japan demonstreren tijdens dit evenement hun technieken. De demonstratie van Anton, Ilse en Constant is de prijzen gevallen.Ilse heeft door haar prestatie een individuele 3de prijs behaald.

Ils

Uitreiking Hiden Mokuroku
Dit jaar is de Hiden Mokuroku toegekend aan vier beoefenaars van het Daito-Ryu. Een historisch moment omdat voor het eerst in de geschiedenis de Hiden Mokuroku aan vier niet Japanners is uitgereikt. Met deze uitreiking heeft Kondo Sensei aan de wens van zijn leraar Tokimune Takeda voldaan. Het was de wens van Tokimune Sensei om Daito-Ryu Aiki Jujutsu te verspreiden over de wereld.

Hidden
Van rechts naar links: Alex Muraccini, Evgeny Bodrenko, Luca Canovi, Niels van Willigen

De Hiden mokuroku is een certificaat die het niveau van een student aan geeft. De Hiden Mokuroku bevat 118 technieken verdeeld over vijf dan graden. De Hiden Mokuroku is uitgereikt in de vorm van een scroll. Op deze scroll staan alle 118 technieken uitgeschreven.

Scroll

Traditioneel werd de erkenning van het niveau van een Daito-Ryu leerling alleen gedaan door het toekennen van certificaten. Deze certificaten erkennen de bekwaamheid van iemand in een bepaald deel van het curriculum van Daito-ryu Aiki Jujutsu. Vanaf de jaren 1950, als onderdeel van enkele transformaties en toevoegingen aan de traditie van Daito-Ryu, werd een ranglijstsysteem (of "dan systeem") van het formele niveau toegevoegd. Beide systemen worden vandaag parallel gebruikt.

Tabel


Seminar Italië


Seminar

Begin mei was de traditionele Europeese seminar onder leiding van Hombucho Katsuyuki Kondo. Dit keer in Italië aan de Misano Adriatico. Zo'n 50 beoefenaars uit diverse Europese landen en Australië kwamen bijeen om 4 dagen lang te trainen onder de deskundige begeleiding van Katsuyuki Kondo sensei, Masayuki Kondo sensei, Hasegawa sensei en Osayama sensei. Naast het trainen is het ook een mooie gelegenheid om de banden met de beoefenaars uit de andere landen weer aan te halen en iets van de omgeving te zien. Zeker weer een mooie en leerzame ervaring.


i2
i1


Wijziging lestijden en locatie

Door de sluiting van de dojo die we de laatste 7 jaar hebben gebruikt, hebben we in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht een andere ruimte kunnen vinden in Wijkcentrum Xiejezo.
Deze wijziging van locatie zorgt er echter wel voor dat de lestijden aanpassen.

Vanaf 1 februari vinden de trainingen plaatst op de onderstaande tijden:

Woensdag 17.00-18.00 uur
Zaterdag 09.00-11.00 uur

De huidige lestijd op de dinsdag komt hiermee te vervallen! We zijn nog aan het kijken of er nog andere dagen/tijden mogelijk zijn.


Xiejezo

De nieuwe Locatie is:
Wijkcentrum Xiejezo
Grote Beerstraat 10
3331 TB Zwijndrecht.

Tot zaterdag 3 februari in Xiejezo!