NIEUWS

Seminar Italië


Seminar

Begin mei was de traditionele Europeese seminar onder leiding van Hombucho Katsuyuki Kondo. Dit keer in Italië aan de Misano Adriatico. Zo'n 50 beoefenaars uit diverse Europese landen en Australië kwamen bijeen om 4 dagen lang te trainen onder de deskundige begeleiding van Katsuyuki Kondo sensei, Masayuki Kondo sensei, Hasegawa sensei en Osayama sensei. Naast het trainen is het ook een mooie gelegenheid om de banden met de beoefenaars uit de andere landen weer aan te halen en iets van de omgeving te zien. Zeker weer een mooie en leerzame ervaring.


i2
i1


Wijziging lestijden en locatie

Door de sluiting van de dojo die we de laatste 7 jaar hebben gebruikt, hebben we in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht een andere ruimte kunnen vinden in Wijkcentrum Xiejezo.
Deze wijziging van locatie zorgt er echter wel voor dat de lestijden aanpassen.

Vanaf 1 februari vinden de trainingen plaatst op de onderstaande tijden:

Woensdag 17.00-18.00 uur
Zaterdag 09.00-11.00 uur

De huidige lestijd op de dinsdag komt hiermee te vervallen! We zijn nog aan het kijken of er nog andere dagen/tijden mogelijk zijn.


Xiejezo

De nieuwe Locatie is:
Wijkcentrum Xiejezo
Grote Beerstraat 10
3331 TB Zwijndrecht.

Tot zaterdag 3 februari in Xiejezo!


Zomerschool 2017

Groepsfoto-2017


Anton, Ilse en Michael zijn dit jaar naar Japan vertrokken om deel te nemen aan de jaarlijkse zomerschool in Katsuura. Deze zomerschool stond zoals altijd onder leiding Kondo Katsuyuki Sensei en vier andere topleraren uit Japan (Kondo Masayuki, Hasegawa, Osayama en Yoshizawa). Er hebben ruim 70 Daito Ryu beoefenaars uit Japan, Italië, Rusland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Slowakije, Amerika, Malta, Australië, Engeland, Spanje en de Verenigde Emiraten deelgenomen. Zoals elk jaar was het erg leerzaam, vermoeiend en super gezellig.
Hiro
Strand
Michael

SANDAN en SHIBUCHO.

Na een week lang en hard trainen heeft Anton examen gedaan voor de derde dan. Met het behalen van de derde dan is Anton tevens benoemd tot Branch Chief (Shibucho). Dat is extra goed nieuws omdat vanaf dit moment de studygroup een zelfstandige Branch dojo is geworden. Dit is een mooie erkenning voor de inzet van de gehele (voormalige) studygroup!
De naam van de dojo is veranderd in Daito-Ryu Aiki Jujutsu Rotterdam.


o
Anton

EMBU TAIKAI

Training
Training2

De zomerschool is afgesloten met de Embu Taikai. Dit is een officiële feestelijke bijeenkomst van alle Daito-ryu Aiki Jujutsu dojo’s uit Japan en aanwezige andere landen. Alle dojo’s hebben een programma voorbereid waarin zij hun vaardigheden aan elkaar demonstreren. De beste demonstraties zijn beloond met een prijs. De demonstratie die Anton, Ilse en Michael hebben voorbereid is ook in de prijzen gevallen. Ilse heeft door haar prestatie tijdens de demonstratie een individuele 2e prijs behaald.Prijs