Ikigai-kanji

Lessen


De lessen zijn geschikt voor iedereen die een interesse heeft in:

  • Vergroten van zijn of haar conditie
  • Vergroten van je weerbaarheid
  • Vergroten van je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

De lessen zullen bestaan uit voorbereidende oefeningen, Aiki-principes en natuurlijk het trainen van de vele technieken die er binnen het Daito-ryu zijn. Het aanleren van ukemi waza (valbreken) is daarbij van essentieel belang. Eveneens is het wederzijdse respect voor elkaar onlosmakelijk verbonden met het trainen van de technieken.

Het is niet noodzakelijk om al ervaring te hebben in een zelfverdedigingssport om met het Daito-ryu te kunnen beginnen.

De lessen zijn op dinsdag van 20.30 – 21.45 uur

Locatie:

Dojo Budocentrum Sliedrecht

Maaslaan 6

3363 CJ Sliedrecht.

De lessen worden gegeven door Ilse van der Hoeven. Zij is een NOC/NSF rijksgediplomeerd Aikido leraar met graduaties in Daito-ryu Aikijujutsu (3e dan,), Aikido (3e dan,) en Katori Shinto Ryu (2e dan.)

Bericht van de leraar

chiri

Budo is een passie. Het is in dat opzicht mijn Ikigai, de reden waarom ik ’s morgens m’n bed uitkom. Dat klinkt wellicht gek, maar Budo is meer dan alleen fysiek bezig zijn met je sport en de technieken die daarbij horen. Uiteindelijk wordt het een kijk op de wereld. Respect voor je medemensen, omgaan met weerstand en het overwinnen van tegenslagen.

Deze passie breng ik graag op anderen over. Daarbij is mijn doel dat mensen plezier hebben in wat ze doen, en als ik ze daarbij kan leren groeien dan geeft mij dit de meeste voldoening. Ben je dan op een gegeven moment uitgeleerd? Nee, op het moment dat je naar een bepaald niveau aan het toewerken bent (bijvoorbeeld een examen) en je haalt dit examen en je kijkt weer verder vooruit, dan merk je dat er nog zoveel meer te leren en te verbeteren is, dan je bezig blijft.

塵も積もれば山となる (chiri mo tsumoreba yama to naru)

Veel kleine inspanningen maken samen groot succes