Ikigai-kanji

Nieuwsdojo
Dojo Sliedrecht
Door de Covid-19 maatregelen van vorig jaar december kunnen we na 20 weken online trainen op 25 mei voor het eerst dit jaar weer live de dojo in om te trainen. Ondanks de restricties die er nog zijn een feest voor iedereen. De hoop is er dat ook snel de volgende stappen in de versoepeling gaan komen zodat we op korte termijn ook de 1,5m regel los kunnen laten en je weer echt samen met je partner de technieken kan uitvoeren en kan ervaren.

Zijn die 20 weken online training dan niet nuttig geweest zou je denken? Die 20 weken zijn buitengewoon nuttig geweest en wel omdat er veel meer focus is geweest op principes, het inslijpen van bewegingen en het bijhouden van je conditie. Als het goed is gaat dit op de mat zich allemaal uitbetalen!

Als leraar is het een ontdekkingstocht (geweest). Want hoe zorg ik ervoor dat de techniek ook zonder uke goed uit te leggen is zodat er een toch een compleet plaatje ontstaat en de techniek begrijpelijk wordt? Hoe ga je correcties helder uitleggen als je iemand niet even kan beet pakken om het te laten voelen of om een stand te corrigeren? Uiteindelijk lukte dit met veel creativiteit en humor.

Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de inzet, de vragen en de feedback tijdens de online lessen. Tot op de mat vanaf 25 mei!

Allereerst een mooi, sportief en gezond 2021 gewenst. Deze maand is traditioneel ook de maand van de goede voornemens en de wensen naar elkaar. Dit komt nu samen in de eerste Nieuwsbrief die vanuit Daito Ryu Aikijujutsu Headquarters is verzonden naar alle beoefenaars.

Naast nieuwjaarswensen van Somucho Katsuyuki Kondo en Hombucho Masayuki Kondo, ook nieuwjaarswensen vanuit andere landen.

Als laatste nog iets waar ik persoonlijk heel trots op ben, namelijk de officiële kennisgeving vanuit Japan dat Budo Ryu Ikigai/Drechtsteden Daito-ryu Aikijujutsu officieel erkend is als Study Group.


Klik hier om de nieuwsbrief in zijn geheel te lezen.

In deze tijd van de aanhoudende Corona pandemie een videoboodschap door Somucho Katsuyuki Kondo voor alle Daito-ryu Aikijujutsu beoefenaars.


Katsuyuki Kondo
both
Masayuki Kondo en Katsuyuki Kondo

Op 1 augustus is Masayuki Kondo sensei benoemd tot hoofd van de Daito Ryu Aikijujutsu organisatie (Hombucho). In die positie zal hij verantwoordelijk zijn voor de aansturing van alle afdelingen, voor de dan-examens, en het verzorgen van stages in binnen- en buitenland.

Katsuyuki Kondo blijft bij de organisatie betrokken als Somucho (directeur algemene zaken) en hij is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het toekennen van de makimono (rollen met daarop de technieken beschreven die horen bij een bepaalde graad), de belangenbehartiging van het Daito Ryu Aikijujutsu binnen de Japan Kobudo Promotion Association, en speciale trainingen.

Sumie Hasegawa sensei is benoemd tot Hombucho Hosa (assistent van de Hombucho) en Hideto Usuyama sensei tot Fuku Hombucho (Vice-Hombucho).