Ikigai-kanji

NieuwsAllereerst een mooi, sportief en gezond 2021 gewenst. Deze maand is traditioneel ook de maand van de goede voornemens en de wensen naar elkaar. Dit komt nu samen in de eerste Nieuwsbrief die vanuit Daito Ryu Aikijujutsu Headquarters is verzonden naar alle beoefenaars.

Naast nieuwjaarswensen van Somucho Katsuyuki Kondo en Hombucho Masayuki Kondo, ook nieuwjaarswensen vanuit andere landen.

Als laatste nog iets waar ik persoonlijk heel trots op ben, namelijk de officiële kennisgeving vanuit Japan dat Budo Ryu Ikigai/Drechtsteden Daito-ryu Aikijujutsu officieel erkend is als Study Group.


Klik hier om de nieuwsbrief in zijn geheel te lezen.

In deze tijd van de aanhoudende Corona pandemie een videoboodschap door Somucho Katsuyuki Kondo voor alle Daito-ryu Aikijujutsu beoefenaars.


Katsuyuki Kondo
both
Masayuki Kondo en Katsuyuki Kondo

Op 1 augustus is Masayuki Kondo sensei benoemd tot hoofd van de Daito Ryu Aikijujutsu organisatie (Hombucho). In die positie zal hij verantwoordelijk zijn voor de aansturing van alle afdelingen, voor de dan-examens, en het verzorgen van stages in binnen- en buitenland.

Katsuyuki Kondo blijft bij de organisatie betrokken als Somucho (directeur algemene zaken) en hij is in die hoedanigheid verantwoordelijk voor het toekennen van de makimono (rollen met daarop de technieken beschreven die horen bij een bepaalde graad), de belangenbehartiging van het Daito Ryu Aikijujutsu binnen de Japan Kobudo Promotion Association, en speciale trainingen.

Sumie Hasegawa sensei is benoemd tot Hombucho Hosa (assistent van de Hombucho) en Hideto Usuyama sensei tot Fuku Hombucho (Vice-Hombucho).