Ikigai-kanji

NieuwsNa 4 jaar, waarin er geen Katsuura Summercamp is geweest vanwege de gevolgen van Covid-19, waren meer dan 80 mensen vanuit 14 verschillende groepen bij elkaar in Katsuura om weer gezamenlijk te kunnen trainen, vriendschappen op te halen en nieuwe vriendschappen te maken.

De trainingsweek stond onder leiding van Hombucho Masayuki Kondo, Fuku Hombucho Hideto Usuyama en Homucho-hosa Sumie Hasegawa. Later in de week kwam ook Somucho Katsuyuki Kondo. Tijdens deze intensieve week trainen kreeg iedereen op zijn/haar eigen niveau les en waren er op de een na laatste dag de gebruikelijke examens voor de verschillende niveau’s.

Dan-4

Dan-4

Vanuit Nederland is Ilse van der Hoeven geslaagd voor haar 4e dan en heeft Anton Barendregt zijn Hiden mokuroku scroll ontvangen.

Ceremonie

De laatste dag was heel bijzonder doordat deze in het teken stond van de herdenking van het 80ste jaar van overlijden van Takeda Sokaku Sensei en het 30ste jaar van overlijden van Takeda Tokimune Sensei. Dit werd herdacht met een demonstratie en een indrukwekkend Shinto ceremonie.

Eind april/begin mei is traditiegetrouw het tijdstip van de internationale seminar waarbij vanuit Japan leraren naar Europa komen om les te geven. Dit keer kwamen Hombucho Masayuki Kondo en Fuku Hombucho Hideto Usuyama naar Bratislava om hier drie dagen les te geven. Tijdens deze dagen heeft Hombucho veel nadruk gelegd op het gebruik van Aiki en hoe dit toe te passen. Ook waren er toevoegingen (supplements) op bestaande technieken.
Walter Rhebergen heeft hier ook officieel zijn 1e dan Daito-Ryu Aikijujutsu uitgereikt gekregen! Een impressie hiervan is te vinden in de Videoregistratie Bratislava.

Bratislava23